У Ватикані відбулася зустріч Папи з Главою Англіканської Співдружності
  • Чтв, 14/11/2019 - 21:02

Святіший Отець Франциск та Його Милість Джастін Уелбі обмінялися думками про складне становище християн в світі, деякі міжнародні кризи та заявили про готовність разом відвідати Південний Судан.

Після обіду в середу, 13 листопада 2019 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Його Милість Джастіна Уелбі, Архиєпископа Кентерберійського, Главу Англіканської Співдружності. В зустрічі також взяв участь архиєпископ Ян Ернест, Директор Англіканського центру в Римі та Представник Англіканської Співдружності при Святому Престолі.

Ватиканський прес-центр інформує, що під час приязної розмови її учасники зупинилися на становищі християн у світі та на деяких кризових моментах міжнародного характеру, звертаючи особливу увагу на важку ситуацію, яку переживає Південний Судан. Наприкінці зустрічі Святіший Отець та Кентерберійський Архиєпископ узгодили свій намір разом здійснити візит до Південного Судану, якщо протягом наступних 100 днів, тобто, до кінця дії підписаної цими днями в Ентеббе (Уганда) угоди, політична ситуація в країні дозволить створити перехідний уряд національного поєднання.

Спільна увага до Південного Судану

Варто згадати, що в квітні цього року у Ватикані в «Домі святої Марти» відбулася духовна віднова для політичних і церковних лідерів Південного Судану. Пропозиція зібрати їх у Ватикані надійшла до Папи Франциска саме від архиєпископа Джастіна Уелбі. Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 10 листопада, Папа Франциск оголосив про намір відвідати цю країну вже наступного року.