У Ватикані відбувся семінар про присутність Церкви у соціальних мережах
  • Нед, 05/03/2017 - 16:45

«Де є людина, там є і Церква, саме тому Папа Франциск присутній у таких соціальних мережах як Twitter та Instagram», – про це заявив монсеньйр Лусіо Адріан Руїс, секретар Секретаріату з питань комунікації Святого Престолу, виступаючи на семінарі на тему «Дипломатія Twitter у Святому Престолі», що відбувся у Ватикані 3 березня 2017 року.

Ініціаторами заходу були Посольство Великобританії при Святому Престолі та Секретаріат з питань комунікації. В ньому взяли участь дипломати та працівники Ватикану та Церкви, що трудяться у сфері цифрових засобів комунікації, особливо у Twitter. У ході зустрічі вони обмінялися досвідом про те, як поширення соціальних мереж вплинуло на спосіб спілкування на різних рівнях, особливо на інституціональному.

У своїх виступах учасники семінару приділили особливу увагу вкладові, який щодня робить Папа Франциск через свій профіль @Pontifex, що має понад 32 мільйони послідовників на 9 мовах. Члени семінару одноголосно назвали Папу лідером соціальних мереж, оскільки він вміє заторкнути розум і серце людей, розглядаючи питання, які мають велике значення для всіх, віруючих чи ні. У заході взяли участь, зокрема, британський посол в Австрії Лі Тернер, посол Угорщини при Святому Престолі Едуард Габсбурґ і професор Джованні Марія Віан, редактор газети «L'Osservatore Romano».

У своєму інтервю для Ватиканського Радіо посол Великобританії при Святому Престолі Саллі Ексуорсі сказала, що цифровий вимір відіграє дедалі важливішу роль в дипломатії. Вона зазначила, що існує багато аспектів, в яких Апостольська Столиця та міжнародна дипломатія можуть знайти певні форми співпраці також через Twitter. Пані Посол підкреслила, що, як красномовно показав Папа Франциск, соціальні мережі можуть привертати увагу широкої аудиторії до питань спільного інтересу.