У Ватикані визнали, що зумисне розмили фото листа Бенедикта XVI щодо теології Франциска
  • Чтв, 15/03/2018 - 11:22

У Ватикані визнали, що відредагували фото листа від Папи-емерита Бенедикта XVI про теологічні знання Папи Францсика, яке розіслали ЗМІ. Розмивши останній абзац, вони вдались до маніпуляції, що змінила значення цього листа. Про це написала журналістка Associated Press Ніколь Вінфілд, котра отримала особисте підтвердження від працівників Відділу комунікації.

Відділ комунікації Ватикану опублікував фото листа 13 березня з нагоди 5-ої річниці понтифікату Франциска.

Як інформує Catholic Herald, у тій частині листа, яка є чіткою і яку можна прочитати, Бенедикт XVI висловлює похвалу збірці книжок про теологію Францсика та засуджує «безглузді упередження» критиків, котрі вважають, що Франциску бракує теологічної формації, а Бенедикт XVI є «виключно теологічним теоретиком без зв’язку з реальністю життя християн сьогодення».

У Ватикані визнали, що розмили два останні рядки сторінки, де Бенедикт XVI пояснює, що він не читав цих книжок тому не може провести теологічне оцінювання Франциска, оскільки не має фізичної змоги прочитати ці книги та має інші зобов’язання.

Під час презентації листа журналістам у Ватикані, Монс. Даріо Віґано зачитав листа повністю. На презентації були присутні близько 20 ватиканістів, один із котрих – Сандро Маджістер – першим опублікував повний текст листа.

Чому решті ЗМІ розіслали відредаговане фото листа залишається невідомим.