У Ватикані збирали допомогу для України; долучився також Бенедикт XVI
  • Втр, 08/03/2022 - 13:57

Медичні та гігієнічні засоби, одяг та продукти передано до осередку збору гуманітарної допомоги при соборі Святої Софії.

Як ми повідомляли раніше, 7 березня 2022 р., на площі перед Палацом Губернаторства у Ватикані було відкрито пункт збору гуманітарної допомоги для постраждалих від війни в Україні. Відповідаючи на заклик Папи Франциска, його організувала Апостольська Елемозінерія, очільник якої кардинал Конрад Краєвський вже прибув на кордон між Польщею та Україною, щоби особисто виразити близькість Папи та всієї Церкви з тими, що втікають від божевілля війни.

Площа в самому серці Держави-Міста Ватикану під час другої світової війни також була розбита бомбами. Сьогодні тут на місці, позначеному українськими прапорами, збирали продукти, ліки та засоби гігієни для людей, які втікають від бомб, що падають на українські міста. Від полудня 7 березня сюди протягом кількох годин прибували автомобілі та мікроавтобуси, якими ватиканські працівники привозили свої пожертви. Із розташованого на території Ватикану монастиря Mater Ecclesiae прибула також пожертва від вислуженого Папи Бенедикта XVI.

Як розповів для «L’Osservatore Romano» о. Франческо Маццітеллі, Голова адміністрації Апостольської Елемозінерії, участь у збірці взяли не лише ватиканські працівники, адже чимало з них залучили до неї своїх друзів і сусідів. Різні ватиканські відомства надали транспортні засоби, за допомогою яких зібране перевезено до собору Святої Софії в Римі, звідкіля вже найближчим часом буде відправлене до України.