У Великий четвер Митрополит Львівський звершив Чин умивання ніг
  • Птн, 18/04/2014 - 00:48

17 квітня 2014 року Високопреосвящений владика Ігор, Митрополит Львівський, очолив Вечірню з Літургією Василія Великого в архикатедральному соборі Святого Юра, що у Львові. Разом з Митрополитом служили: Преосвящений владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, духовенство архиєпархії та Львівської духовної семінарії Святого Духа. На молитві також були присутні семінаристи та парафіяни собору.

Під час Богослуження Митрополит освятив антимінси і миро. Також владика Ігор виголосив проповідь та звершив Чин умивання ніг. Архиєрей омив ноги дванадцятьом священикам Львівської архиєпархії.

Зазначивши, що Ісус Христос установив на Тайній вечері у Великий четвер святі тайни Священства та Євхаристії, Митрополит, звертаючись до духовенства, наголосив: «День Страсного четверга у святій Церкві приймається як дар священства, що установив Ісус Христос для людського роду». Далі проповідник зазначив: «Життя доброго священика не є легким, а життя невірного священика — веде його до згуби, якщо він не опам'ятається та не примириться з Богом».
Архиєрей наголосив: «Велика справа — віра, а ще більша тоді, коли людина цим переймається й цілковито віддається в руки Бога».

На завершення владика Ігор привітав духовенство та заохотив вірян молитись за успішне служіння священиків, поручаючи їх під покров Пресвятої Богородиці.

Після спільної молитви Митрополит окропив пресвітерів свяченою водою та уділив своє архиєрейське благословення.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua