У Великий Четвер Папа знову обмиє ноги в’язням
  • Чтв, 06/04/2017 - 14:36

У Ватикані повідомили про те, що у Великий Четвер 13 квітня 2017 р. Папа Франциск відвідає тюремний комплекс в містечку Паліано, в провінції Фрозіноне, де відслужить Святу Месу «На Господній Вечері», під час якої обмиє ноги кільком в’язням. У повідомленні Ватиканського прес-центру наголошується, що візит матиме виключно приватний характер.

Згадана пенітенціарна установа розташована у середньовічній фортеці в невеликому містечку, що нараховує приблизно 8 тисяч мешканців. Особливістю цього пенітенціарного закладу є те, що в ньому відбувають покарання співробітники органів юстиції.

Пригадаємо, що це третій візит до в’язниці, який Папа Франциск здійснить під час Страсного Тижня. Кілька тижнів після свого обрання, у Великий Четвер 28 березня 2013 р., він відслужив Святу Месу «На Господній вечері» в римському виправному закладі для неповнолітніх «Casal del Marmo», а через два роки, 2 квітня 2015 р., – в римському в’язничному комплексі «Ребіббія».

Продовжуючи звичай, започаткований ним це під час служіння Архиєпископом Буенос-Айресу, звершувати це богослуження не в катедральному храмі, але, за його словами, «на периферіях людського існування», 2014 року Святіший Отець здійснив зворушливий обряд обмивання ніг в реабілітаційному центрі «Santa Maria della Provvidenza» для пацієнтів різного ступеня інвалідності, а 2016 – в центрі тимчасового перебування біженців у місцевості Кастельнуово-ді-Порто 30 кілометрів на північ від Риму.