У Великобританії заборонили займатися йогою в приміщеннях, що належать Католицькій церкві
  • Птн, 28/09/2012 - 00:00

Католицька церква Великобританії відмовилася надавати свої приміщення для занять йогою, так як це духовна практика індуїзму, а не католицтва.

Як розповіла The Daily Telegraph 37-річна інструктор з йоги та пілатесу Корі Уізелл, що орендувала зал в церкві Святого Едмунда в місті Саутгемптон, за десять днів до початку занять священик церкви Джон Чандлер заборонив займатися йогою в стінах церкви. Він мотивував своє рішення тим, що приміщення, що належать католицькій церкві, можна використовувати тільки для занять, пов'язаних з католицькою вірою.

А йога, за словами священика, є не просто фізичними вправами, а духовною практикою, і рекламувалися ці заняття саме як "духовна йога".

Представники Католицької церкви Великобританії вже заявили, що Церква ніяк не впливає на прийняття таких рішень місцевими священиками, і рішення проводити чи не проводити будь-які заходи на території храмів залишається виключно за ними.

Нагадаємо, в кінці 2011 року католицький священик Габріель Аморт, який є головним екзорцистом Ватикану, заявив, що йога - творіння сатани. "Заняття йогою - це чортівня, це веде до зла", - застеріг священик. Йога, на його думку, шкідлива, як і всі східні релігії, оскільки вони засновані на помилковому принципі реінкарнації. Пози йоги можуть створити помилкові відчуття гарного самопочуття й легкості в тілі, але довіряти їм не варто, застеріг Аморт.
Раніше Папа Римський Бенедикт XVI також попереджав, що йога може "дегенерувати в культ тіла".

 

За матеріалами www.newsru.com