У Великобританії закрили п’ять абортивних клінік
  • Срд, 22/01/2020 - 12:29

Закрили один із провідних британських абортивних центрів, яким керує світовий гігант цієї галузі – організація «Marie Stopes International». Клініка в Бірмінгемі ще два роки тому була четвертим за величиною цього типу центром у Великобританії, з кількістю понад 6 тис. абортів, зроблених лише у 2018 році. Її закрили через численні повідомлення про порушення в галузі охорони здоров’я.

Осередки pro-life повідомляють про закриття ще чотирьох центрів «Marie Stopes» у графстві Західний Мідленд, йдеться про клініки в Бірмінгемі, Нанітоні, Сандвеллі та Вулвергемптоні. Вони втратили доступ до відшкодування коштів своєї діяльності з державних ресурсів у межах національної системи охорони здоров’я задля конкурентної абортивної організації, яка також провадить низку абортивних клінік у цьому регіоні.

Провідна на Островах організація pro-life, Асоціація захисту ненароджених дітей, цитує фінансовий звіт «Marie Stopes International» за останні п'ять років, який подає квоту в розмірі 44 млн фунтів підтримки з боку Департаменту міжнародного розвитку, британського урядового агентства, що надає допомогу за кордоном. Завдяки цій співпраці абортивний гігант зафіксував рекордний прибуток у майже 297 млн фунтів.

Як коментують справу організації pro-life, «Marie Stopes International» закриває свої центри через відсутність державних відшкодувань, але її керуючий директор Саймон Кук у 2018 році отримав зарплату понад 434 тис. фунтів.

Найдавніша британська організація pro-life, Асоціація захисту ненароджених дітей (SPUC), б’є на сполох: «Marie Stopes» не лише керує незаконними абортивними центрами за межами країни, але також пропагує культуру стрічкового доступу до безперервного аборту у Великобританії. Асоціація наводить результати «Care Quality Commission», установи, яка оцінює якість медичних послуг, в доповідях якої виявлено каталог зловживань в абортивних клініках, якими керує «Marie Stopes International». Зловживання включали також виплату премій персоналу за сприяння абортам та залишення останків абортованих дітей у відкритих сміттєвих контейнерах.

За даними Департаменту охорони здоров’я, у 2018 році у Великобританії здійснено рекордну кількість абортів – понад 200 тис.