У Венесуелі частіше нападають на церкви
  • Пон, 10/03/2014 - 17:49

Під час заворушень у Венесуелі все частіше атакують церкви – поінформувала Конференція єпископів Венесуели. «Останнім часом кілька храмів, які розташовані в центрі області, де відбуваються заворушення, атакували збройні групи», – сказав заступник генерального секретаря венесуельського єпископату о. Віктор Гюго Басабе в інтерв'ю телеканалу «Globovisión».

У Санта-Барбарі, в провінції Меріда, озброєні групи напали навіть на заповнений вірянами храм під час Літургії.
Два тижні тому в портовому місті Маракайбо побили о. Хосе Палмара, відомого у всій країні своєю різкою критикою уряду соціалістів. За словами одного з членів сім'ї, о. Палмара мусіли везти до лікарні після того, як його побила служба безпеки.

Три тижні по всій Венесуелі тривають протести проти продовольчого дефіциту, інфляції, зростання злочинності та беззаконня органів державної влади. У заворушеннях загинули понад 20 осіб.

Багато єпископів закликали до діалогу і різко протестували проти дій уряду. Нещодавно Архиєпископ єпархії Коро на півночі країни Роберто Лакерт написав у листі до президента Венесуели Ніколаса Мадуро: «Не можна провадити діалогу зі стиснутим кулаком». На думку Архиєпископа Коро, своїми образами і погрози на адресу своїх співрозмовників Мадуро «руйнує довіру в країні та створює враження наче тільки він володіє правдою». «Нехай не забуває, що політика є працею задля загального блага», – написав Архиєпископ Лакерт і додав: «Венесуела є демократією, а не островом, таким як Куба».

За останні кілька тижнів занепокоєння ситуацією у Венесуелі висловили ООН і Європейський Союз. Папа Франциск 26 лютого під час загальної аудієнції сказав: «З особливим занепокоєнням я стежу за тим, що відбувається цими днями у Венесуелі. Я щиро прагну, щоб якнайшвидше зупинили насильство і ворожість, і щоб венесуельський народ, починаючи від політичного керівництва та відповідальних за суспільне життя, доклав зусилля задля національного поєднання через взаємне прощення і щирий діалог, з повагою до правди і справедливості, здатний вирішувати конкретні питання задля загального блага. Запевняючи про мою постійну і гарячу молитву, особливо за тих, хто віддав своє життя у боротьбі, а також за їхні родини, закликаю всіх віруючих молити Бога за материнським заступництвом Матері Божої з Коромото, щоб ця країна якнайшвидше віднайшла спокій і згоду».

За матеріалами: wiara.pl