У Верхньодніпровську з'явиться вулиця на честь владики Андрія Сапеляка
  • Пон, 16/05/2016 - 23:08

У неділю, 15 травня 2016 року, у Верхньодніпропетровську відбулося перейменування однієї з вулиць міста на честь владики Андрія (Сапеляка). Місцева громада висловила бажання, щоб вулиця носила назву саме на честь салезіянського владики, який своєю невтомною працею зробив вагомий внесок в духовне відродження й розвиток тутешньої Греко-Католицької Церкви.

Будинок владики, а також каплиця і ораторія, яку він збудував, розташовані на вул. Щорса. Саме тут владика Андрій прожив близько дванадцяти років. І власне зараз, в час декомунізації, цю вулицю вирішили перейменувати. Мешканці району захотіли, щоб вулицю назвали іменем владики Андрія Сапеляка і це рішення було прийняте та офіційно затверджене міською владою.

«Спершу питали письмового дозволу владики. Для нього це було справді приємною несподіванкою! Владика Андрій мав їхати на урочистість, але в останню мить відмовився через стан здоров’я. Та, на мою думку, ще однією важливою причиною було те, що він не хотів сильної похвали й людської слави»,  – розповів о. Володимир Кобілінець.

Під час недільної Божественної Літургії владика Степан Меньок, екзарх Донецько-Харківський, наголосив, що дуже радіє з нагоди цієї події, адже владика Андрій у віці більше 80 років поїхав на Схід, щоб дарувати своє служіння людям, які цього потребують. Це справді є дуже взірцевим для кожного.

Хоча всі офіційні документи з цього питання уже підписані,  однак таблиці з новим найменуванням вулиці ще немає. Надіємося, що найближчими днями ця справа завершиться й одна з вулиць  Верхньодніпропетровська  завжди пригадуватиме людям про владику з великим серцем, який своєю працею й молитвою втілює в життя справжню салезіянську харизму та щиру любов до Бога і ближніх.