У Верховній Раді відбувся молитовний сніданок
  • Срд, 11/06/2014 - 13:08

У середу, 11 червня, відбувся Парламентський молитовний сніданок під патронатом Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова за участю представників церков, релігійних та громадських організацій України, зарубіжних гостей, представників дипломатичних місій, народних депутатів України, повідомляє INTV.

Звертаючись до учасників заходу, О.Турчинов нагадав, що традиція проводити Молитовні сніданки почала свій шлях у США і «пустила добре коріння і в Україні».

«Всі, хто брав участь у Молитовному сніданку, відчули спільність і єдність, якої не можна досягти штучно, і яка може відбутися тільки тоді, коли різні люди, з різними поглядами і позиціями, об’єднуються у молитві до Господа», - зазначив він.На переконання Голови Верховної Ради, коли різні лідери та політики з різних країн разом спілкуються у молитві, «вони вже не зможуть дивитися через приціл, принижувати один одного, а почують один одного, і це дуже важливо».

Говорячи про ситуацію в Україні, О.Турчинов зазначив, що країна переживає найдраматичніші дні своєї історії, отримавши виклик від Російської Федерації, яка розпочала агресію на Сході нашої держави. У цьому контексті він нагадав слова з Біблії про велич Вавилону, який зрештою був зруйнований і поглинений пустелею, і підкреслив, що «Вавилон завжди буде зруйнований, тому що його стіни побудовані з людського страху і невіри».

Голова Верховної  Ради назвав дуже важливим те, що в Україні відбулися президентські вибори, якими було завершено відновлення всієї системи влади. Він зазначив, що під час виборчих перегонів не було зафіксовано жодного офіційного зауваження, жодного позову до суду, не було адміністративного тиску на людей.

«Це дуже важливо для нас, оскільки зазвичай вибори завершувалися громадянським конфліктом і нагадували громадянську війну, що становило величезну небезпеку», - сказав він, додавши, що це було спричинено небажанням політиків почути і зрозуміти один одного.

«Тому спілкування у спільній молитві має одну і найголовнішу мету - зрозуміти і почути один одного», - наголосив Голова Верховної Ради. О.Турчинов зазначив, що не має значення, де проводити молитву, головне - як її проводити. «Поклонятися Господу потрібно у дусі й істині, - заявив він. - Головне - щоб було щиро, від серця».

«Саме це спілкування сьогодні конче потрібно нашій країні - щира молитва, яка надихає і дає справжній оптимізм, тому що найбільший захист - не зброя, а наші голоси, вміння почути один одного. Я молюся, аби Господь благословив Україну, Європу і весь світ, щоб Божа любов була з усіма народами», - сказав О.Турчинов.