У видавництві «Місіонер» вийшла книга проповідей Блаженнішого Любомира Гузара
  • Срд, 23/08/2017 - 16:25

Нещодавно у видавництві отців Василіян «Місіонер» (missioner.com.ua) побачила світ книга світлої пам′яті Блаженнішого Любомира Гузара під назвою «Учителю, іду за тобою. Це збірка його останніх проповідей за період 2008-2016 років.

Книга розпочинається вступним словом Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, у якому він, цитуючи слова Т.Шевченка, вдало порівнює покійного Любомира до співучого кобзаря-Перебенді, який своїм словом, наче піснею, лікує людські душі. А це слово не вмирає, навіть тоді, коли помирає тіло, воно продовжує звучати.

Ця книга адресується передусім тим, хто знав Блаженнішого Владику Любомира, – для них вона послужить добрим спомином про нього; також рекомендується для тих, хто лише чув його або чув про нього здалека – для них ця книга відкриє ще більше джерело цілющого бальзаму його слова для зболеної душі; і без сумніву, щира порада тим, хто взагалі не чув і не знав блаженної пам′яті Любомира: неодмінно взяти до рук цю книгу, і, прочитавши навіть вибрані уривки, ви збагнете, що знайшли тут велике світло, поміч і підтримку, потіху і розраду, і що слова великого святця адресовані немовби саме до вас…

«Знаючи Блаженнішого Любомира особисто, без перебільшення скажу: він є муж сильного, творчого і благодійного слова. Його проповіді зрозумілі, практичні, цікаві та переконливі: приклади походять із життя і призначені для застосування в  житті; аргументація, в якій бездоганно дотримано всіх правил логіки, підкріплена  здоровим  глуздом і поясненнями із  сірої буденщини. Блаженніший Любомир, що найважливіше, у проповіді вчить, робить із слухача учня. Усі його науки висвітлені у стосунку до Божого Слова і Божої дії в нашому житті», – написав отець Іван Музичка, сучасник Блаженнішого Любомира у передмові до першого збірника проповідей (2001–2004) цього великого церковного мужа.

Цю високу оцінку підтверджують проповіді, вміщені в запропонованому Вашій увазі виданні, яке упорядкував сам автор, але, на жаль кілька місяців не дожив до того часу, коли воно вийшло у світ.

У збірнику вміщено вибрані проповіді, виголошені в неділі та свята літургійного року і з  нагоди важливих  суспільних чи  релігійних подій упродовж 2008–2016 років.

Блаженніший Любомир Гузар: «УЧИТЕЛЮ, ІДУ ЗА ТОБОЮ. Думки до проповідей. – Жовква : Місіонер, 2017. – 264 с. тверда обкладинка.