У Відні розпочався діалог між Католицькою Церквою та Співтовариством протестантських церков Європи
  • Чтв, 14/02/2013 - 19:25

Питання еклезіології та майбутнє екуменізму стали темами першої консультації між представниками Папської ради зі сприяння християнської єдності і Співтовариства євангелистських церков Європи (GEKE). Зустріч відбулася в австрійській столиці в рамках діалогу про майбутнє відносин Католицької Церкви та європейських протестантських громад, пише KATHweb.

 

У першій консультації, яка пройшла під керівництвом протестантського єпископа Фрідеріха Вебера (Брауншвейг) і католицького єпископа Карла-Хайнца Віземанна (Шпейер), взяли участь 7 теологів.

 

Делегація обговорила документ GEKE «Церква Ісуса Христа», опублікований в 1994 р., і дослідження кардинала Вальтера Каспера «Пожинаючи плоди», випущене в 2009 р.

 

«Це була розмова про розуміння Церкви кожною зі сторін, в ході якого було виявлено цілу низку спільних рис. Іноді ми думаємо про одне й те ж, але формулюємо це різними словами», - заявив по закінченні консультації австрійський лютеранський єпископ і генеральний секретар GEKE Міхаель Бункер.

 

У спільному комюніке делегати зазначили, що в ході першої зустрічі були розроблені можливі напрями для подальшої роботи. Наступна зустріч відбудеться 16 та 17 грудня 2013 р. в Шпейере.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru