У Відні відбудеться Міжнародний симпозіум, присвячений відзначенню 390-ої річниці смерті святого священомученика Йосафата
  • Втр, 05/11/2013 - 12:49

9 листопада 2013 року у Віденському університеті, з благословення архиєпископа Відня кардинала Крістофа Шенборна, що є Ординарієм для вірних візантійського обряду в Австрії та великим канцлером Міжнародного Теологічного інституту, з нагоди відзначень 390-ої річниці мученицької смерті святого священомученика Йосафата, Ординаріат для вірних візантійського обряду в Австрії, Міжнародний Теологічний інститут, католицький богословський факультет Віденського університету та Український Католицький Університет зі Львова організовує Міжнародний симпозіум на тему: «Що означає сьогодні бути християнином? З досвіду мучеників Східних Церков».

У симпозіумі візьмуть участь понад двадцять єпископів та доповідачів з різних Східних Католицьких Церков, які пережили утиск та переслідування тоталітарними ідеологічними режимами у 20 столітті: Австрії, України, Словаччини, Румунії, Вірменії та Росії. Вони представлять свідчення віри мучеників, щоб, таким чином, промовити до сучасних європейців через приклад ісповідників віри, які беззастережно віддали себе Божому провидінню. Саме їхнє свідчення віри, як зазначає у передмові до програми симпозіуму кардинал Шенборн, може надихнути секуляризовану християнську Європу з надією дивитись у майбутнє, сповідуючи вищі християнські цінності, щоб звільнити наше суспільство від сучасної ідеології консумізму та матеріалізму.

Серед інших, передбачені виступи віденського архиєпископа кардинала Крістофа Шенборна, кардинала Леонардо Сандрі, Префекта Конгрегації для Східних Церков, Глави УГКЦ Верховного Архиєпископа Києво-Галицького блаженнішого Святослава Шевчука, Архиєпископа і Митрополита Пряшівського, Глави ГКЦ Словаччини владики Яна Баб’яка, ТІ, Єпарха Паризького владики Бориса Ґудзяка, професора Українського Католицького Університету Олега Турія, професора Греко-католицького богословського факультету пані Сімони Зетея з Румунії, професора Католицького богословського факультету Віденського університету Рудольфа Прокші та представника Вірменської Апостольської Церкви Тірана Петросяна.

Міжнародний симпозіум завершиться відправою Божественної Літургії св. Івана Золотоустого у віденському катедральному соборі святого Стефана.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va