У В'єтнамі поліцейські побили християнську пару
  • Срд, 03/07/2013 - 19:13

У районі Муонг-Хуонг, провінція Лао-Кай, поліцейські побили подружню пару християн. Раніше глав цієї і ще однієї наверненої в християнство сім´ї неодноразово викликали в поліцію для допитів, пише Persecution.

Обидві сім'ї, що прийняли християнство в березні цього року, належать до гірської народності хмонг, що проживає на півночі В'єтнаму.

В'єтнамська влада з підозрою ставиться до хмонг, підозрюючи в них зрадників батьківщини. Ця етнічна меншина під час війни у В'єтнамі й бойових дій в Лаосі та Камбоджі виступала на боці США. Під час I Індокитайської війни проти французів, багато з хмонгів воювали на стороні колонізаторів. Частина з них входила в антипартизанські загони і брала участь у французьких каральних операціях. Інші за завданням французьких спецслужб вирощували опіум. З початком II Індокитайської війни з хмонгів створювали спецпідрозділи для антипартизанської боротьби, які діяли по всьому Індокитаю. Після виведення американських військ близько 300 тис. хмонгів отримали притулок у США.

За матеріалами www.sedmitza.ru