У Вільнюсі відбувся благодійний концерт на підтримку України
  • Суб, 03/03/2018 - 14:52

1 березня 2018 року, у костелі Святої Катерини у Вільнюсі, пройшов благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського міського самоврядування на підтримку дітей східної України.

Участь у заході взяли Посол України Володимир Яценківський з дружиною та працівники Посольства України в Литві, міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс, представники акредитованого в Литві дипломатичного корпусу, представники місцевого самоврядування м.Вільнюса, священики УГКЦ о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ та о. Домінік Налисник, ЧСВВ, представники української громади та литовської громадськості.

З промовами до учасників заходу звернулись Міністр закордонних справ ЛР Л.Лінкявічюс, Посол України В.Яценківський, почесний диригент Оркестру Донатас Каткус.

Благодійний концерт пройшов за підтримки Посольства України в Литовській Республіці. Кошти, за задумом організаторів концерту, мають бути спрямовані, зокрема, на надання допомоги Сєвєродонецьому обласному дитячому будинку, Сєвєродонецькому обласному дитячому протитуберкульозному санаторію та школі №6 м. Новодружецьк під час поїздки Оркестру до України, яка запланована на березень цього року.

За матеріалами: http://mfa.gov.ua

http://lithuania.mfa.gov.ua