У Вінниці відкриють виставку про Патріарха Йосифа Сліпого
  • Чтв, 11/05/2017 - 09:38

12 травня 2017 року в Вінницькому обласному краєзнавчому музеї о 12 год. відбудеться презентація виставки «Бути собою» та Науковий симпозіум, приурочений до 125-річчя від дня народження Йосипа Сліпого.

Організатори заходу: Київська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Інститут Історії Церкви Українського Католицького Університету та Вінницький обласний краєзнавчий музей.

З вітальним словом до присутніх на відкритті виставки звернуться: Катерина Висоцька – директор Вінницького обласного краєзнавчого музею, Владика Йосиф Мілян – єпископ-помічник, Протосинкел Київської Архиєпархії УГКЦ, Валерій Коровій – голова Вінницької обласної державної адміністрації, Анатолій Олійник – голова Вінницької обласної Ради та Сергій Моргунов – Вінницький міський голова.

Опісля, на Науковому симпозіумі, доповіді про особу Патріарха Йосифа Сліпого виголосять: отець-доктор Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій – «Йосип Сліпий: великий українець і церковний муж» та отець Тарас Бублик, науковий співробітник Інституту історії Церкви УКУ – «Патріарх Йосип Сліпий і проблема легалізації греко-католиків в Україні (1960-80- ті рр.)».

В часі оглядин виставки «Бути собою» вінниччани зможуть більше дізнатись про особу Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого, особливо про роки його заслання та діяльності в часи перебування в Римі.

Захід організовано у рамках реалізації постанови Верховної Ради України щодо відзначення 125-річчя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.