У військовій Академії відбулись урочистості з нагоди випуску молодих офіцерів
  • Нед, 01/03/2015 - 02:17

28 лютого 2015 року в Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів, вул. Героїв Майдану, 32) відбулись урочистості з нагоди дострокового випуску молодих офіцерів та сержантів.

В цей святковий день на урочистості до військової Академії завітали: Високопреосвященніший владика Ігор, Митрополит Львівський УГКЦ, Преосвященніший владика Михаїл, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, отець Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму св. апп. Петра і Павла, отець Богдан Прах, ректор Українського Католицького Університету та отець Андрій Хомишин, капелан Академії сухопутних військ. Також в урочистостях взяли участь: Міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак, генерал-лейтенант Павло Ткачук, начальник військової Академії, офіцери та викладачі військового закладу, духовенство РКЦ, УПЦ (КП) та УПЦ, керівники влади міста та області, керівники силових відомств Львівщини, делегація Вищої офіцерської школи сухопутних військ Польщі, громадські діячі, рідні та друзі молодих офіцерів.

Міністром оборони України було вручено дипломи випускникам, які закінчили навчання із золотою медаллю та з відзнакою. А також очільник Міністерства оборони вручив офіцерам та викладачам Академії відзнаки.

У своєму привітальному слові до офіцерів Високопреосвященніший владика Ігор сказав: «Щиро вітаю усіх з гарним святом: народженням нових офіцерів Збройних сил України! Щиро вітаю усіх випускників Академії із отриманням звання офіцера! Ви покликанні бути мужніми захисниками своїх батьків, дружин, дітей, братів та сестер, кордонів України та своєї землі. Ми вдячні вам, дорогі військові службовці за те, що захищаєте нас від злобних куль, наражаючись самі на небезпеку втратити життя. Правда, що життя дається тільки один раз, яке необхідно прожити мудро й гідно, щоби не бути засоромленими, особливо, у вічності. Сам Спаситель, Ісус Христос сказав: “Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає”(Ів.15,13)”. Дякуємо вам, дорогі офіцери, випускники Академії, за вашу готовність посвятити своє життя за свій народ! Дякуємо вам, за вашу силу духу, нескоримість, хоробрість, за вашу мудрість й за те, що покладаєте усю свою надію на Бога! Хай живуть Збройні сили України! Хай живе Україна! Хай живе наш народ! Хай славиться Боже ім’я в нашому народі! Віддаю вас, достойні армійці, в опіку Божої Матері, якої прошу, щоб боронила вас в усяких труднощах та небезпеках! Бажаю усім вам здоровими й в силі духу, завжди і звідусіль повертатись до рідного дому! Хай Господь усіх благословить!». Опісля Митрополит поблагословив присутніх офіцерів, а Преосвященніший владика Михаїл окропили їх свяченою водою.

Варто також додати, що вчора у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна,11), випускники та офіцери військового закладу на чолі із начальником Академії генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком з нагоди випуску спільно із Митрополитом Львівським Кир Ігорем, молились Молебень до Христа Чоловіколюбця.