У Волновасі освятили храм, збудований Івано-Франківською Архієпархією
  • Пон, 18/06/2018 - 12:07

У неділю, 17 червня, у прифронтовому м. Волноваха урочисто відкрили та освятили новий храм Благовіщення Пречистої Діви Марії, який згідно рішення Синоду Єпископів УГКЦ, зводився зусиллями вірних Івано-Франківської Архієпархії.

За дорученням Митрополита Володимира Війтишина, який напередодні відкриття поблагословив церковні речі для нового храму в м. Волноваха, урочисте богослужіння очолив Синкел соціального служіння Івано-Франківської Архієпархії та директор БФ «Карітас-Івано-Франківськ» митр. прот. Володимир Чорній.

У співслужінні численного духовенства, яке служить на східних теренах нашої Батьківщини, о. Володимир поблагословив святиню та звершив у ній першу Божественну Літургію. На урочистість зійшлося чимало вірян та гостей міста. Серед них і міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків.

«Ми раді з того, що можемо в такий спосіб єднатися з усіма людьми, котрі перебувають тут, фактично на передовій збройних протистоянь. Нехай цей храм буде тим знаком підтримки та єдності Прикарпаття з східними теренами нашої Батьківщини. Нехай у ньому буде постійно лунати молитва за наших військовослужбовців та за той довгоочікуваний мир», - звернувся до присутніх о. Володимир.

В свою чергу, Владика Володимир Війтишин дякує усім жертводавцям, завдяки яким здійснився Божий промисел та постала Церква для парафіян та усіх, хто постраждали внаслідок війни на Сході України: о. Івану Липці (Мадрид, Іспанія) та його парафіянам, п. Руслану Марцінківу, о. Роману Пельо (Удіне, Італія), о. Сергію Знаку (Барселона, Іспанія), о. Віталію Микитину (Зальцбург, Австрія) та кожному, хто своєю жертвою допоміг здійснити цей задум.