У Західній Європі кількість християн, що не ходять до церкви, перевищує тих, хто ходить
  • Срд, 20/06/2018 - 11:53

Більшість західних європейців ідентифікують себе як християни, однак вони рідко або ж ніколи не ходять до церкви,- такими є результати опитування, проведеного Pew Research Center.

Опубліковані 29 травня результати показують, що у 12 з 15 опитаних західно-європейських країн непрактикуючі християни (які називають себе християнами, але відвідують богослужіння рідше, ніж раз на місяць) становлять найбільшу релігійну групу, переважаючи в кількості тих, хто не сповідує жодної релігії і практикуючих християн.

Телефонне опитування було проведене в середині 2017 року, респондентами стало понад 24 тисячі осіб з Австрії, Бельгії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Іспанії, Швеції, Швейцарії та Великобританії.

Середній відсоток населення Західної Європи, що ідентифікує себе християнами, становить 71%, однак лише 22% беруть участь в богослужіння хоча б раз на місяць. У всіх 15 опитаних країнах середній відсоток охрещених становить 91%, а 81% повідомили, що їх виховували як християн.

У всіх опитаних країнах, крім Нідерландів і Норвегії, де найбільшою групою є особи, що не належать до жодної релігії, непрактикуючі християни становлять більшість. Також винятком є Італія, де кількість непрактикуючих і практикуючих християн є приблизно однаковою.

Як інформує CNA, кількість непрактикуючих християн у Західній Європі також перевищує кількість осіб, приналежних до усіх інших релігій загалом.

Варто додати, що лише 14% опитаних зазначили, що релігія є для них є дуже важливою.