У Зарваниці розпочались професійні прощі
  • Пон, 22/04/2013 - 15:35

21 квітня у Марійському духовному центрі Зарваниця вперше цього року відбулася професійна проща. Понад 800 працівників житлово-комунальних господарств Тернопільщини, Львівщини і Хмельниччини з'їхалися, аби помолитися на чудотворному місці. Божественну Літургію очолив о. Андрій Шалай, який у своєму слові до вірних говорив про життя преподобної Марії Єгипетської та праведного Зосима, а також заохочував усіх у Великий Піст приступити до Святої Тайни Покаяння.

Після Літургії священик привітав прочан від імені владики Василія Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ, вручив відео-диск і книгу про Зарваницю головам обласної профспілки працівників ЖКГ Тернопільської області Валерію Косу, Хмельницької області - Ніні Савариній та Львівської області - Богдану Козло. У прощі взяв участь начальник управління жилого-комунального господарства Тернополя Микола Лесів.

Відтак відбулося освячення води. Прочани молились Хресну дорогу з братами-семінаристами, а також поклонились іконі Матері Божої Зарваницької.

Джерело: http://www.tze.org.ua