У Зарваниці розпочався період професійних прощ
  • Пон, 15/04/2019 - 13:06

14 квітня 2019 року в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася VII проща працівників житлово-комунального господарства. Це паломництво – першим із 16 запланованих у 2019 році професійних прощ до Зарваниці.

До відпустового місця комунальники прибули з Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Розпочалося паломництво Божественною Літургією у соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив адміністратор собору о. м. Дмитро Квич. По закінченню богослужіння о. Дмитро щиро привітав прочан і вручив пам’ятні ікони Богородиці начальникові управління житлово-комунального господарства Тернопільської облдержадміністрації Дмитрові Пастернаку та головам профспілок працівників комунальних господарств Тернопільщини, Львівщини й Івано-Франківщини.

Також 14 квітня закінчилася піша проща «Слідами Патріарха Йосифа» від Заздрості до Зарваниці. Участь у ній взяли паломники з Києва, Одеси, Кам’янця-Подільського, Львова, Тернополя та інших міст. Духовно опікувалися прочанами священики з Києва – о. Андрій Боднарук і д-н Юрій Вольбин.

Опісля відбулося освячення води, а в каплиці Святого Юрія-Переможця прочани відслужили Панахиду за героями, які віддали життя за волю і незалежність України. Відтак закінчилося паломництво спільною молитвою в унікальному комплексі копій споруд Святої землі – «Українському Єрусалимі».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org