У Зарваниці відбулася ІІІ професійна проща працівників лісового та мисливського господарства
  • Нед, 15/09/2019 - 11:18

13 вересня, напередодні свого професійного свята, на спільну молитву до Марійського духовного центру «Зарваниця» прибули працівники лісового та мисливського господарства Тернопільської області. Участь у ІІІ професійній прощі взяли сотні працівників галузі на чолі з начальником Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства п. Олегом Яремком, заступником голови Тернопільської облдержадміністрації п. Ігорем Вонсом та керуючим справами Тернопільської облради п. Іваном Бабійчуком.

У Малій базиліці Зарваницької Богородиці відбулася урочиста Свята Літургія, перед якою адміністратор Малої базиліки о. м. Дмитро Квич освятив плащаницю Ісуса Христа, подаровану працівниками лісового господарства. Після Богослужіння о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) привітав усіх присутніх з професійним святом та висловив щиру подяку, що у такий особливий день вони чисельно прибули до святого місця, щоби просити у Господа та Пресвятої Богородиці заступництва на наступний рік. Відтак кращим спеціалістам лісової галузі в нашій області вручили митрополичі грамотами та пам’ятні подарунки.

Опісля відбулося освячення води та панахида за Героїв, які віддали життя за незалежність Україну. На завершення прощі паломники взяли участь у спільній молитві в унікальному архітектурному комплексі «Український Єрусалим».