У Зарваниці відбулася міжнародна конференція з нагоди 10-тиліття колегіуму "Знамення"
  • Суб, 21/04/2018 - 08:08

Міжнародна наукова конференція «Духовно-моральне виховання виховання особистості: реалії та перспективи» у с. Зарваниця Теребовлянського району зібрала понад сто науковців, адміністраторів, педагогів із різних куточків України, представників Польщі, Словаччини. Після Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), учасників вітали вихованки колегіуму «Знамення», який святкує своє 10-тиріччя.

Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк) у вітальному слові підкреслив важливість виховання сучасної молоді на цінностях, що у своїй діяльності вже впроваджує колегіум «Знамення».

Від імені голови Тернопільської облдержадміністрації до учасників конференції звернувся заступник голови Юрій Юрик, наголосивши на важливості духовно-морального виховання у функціонуванні сучасного освітнього закладу. Він також нагородив грамотами голови обласної державної адміністрації працівників колегіуму.

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа, звертаючись до учасників конференції, окреслив важливість особистості педагога у передаванні моральних цінностей, а також високе покликання жінки як берегині родини та традиційних моральних цінностей. Він також нагородив працівників колегіуму грамотами голови Тернопільської обласної ради.

Начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, вітаючи колегіанток, побажала їм натхнення на подальше зростання та розвиток і також нагородила працівників колегіуму «Знамення» грамотами управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

ty3

Педагоги колегіуму отримали грамоти і від голови Теребовлянської райдержадміністрації Юрія Ништи та начальника відділу освіти Йосипа Кацана.

Ректор Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, підкреслив важливість сучасних освітніх закладів у формуванні цілісної особистості та побажав колегіанткам доброго вибору правильної дороги у житті та професійного зростання педагогам.

Привітальне слово до учасників конференції звернула також с. Петроніла Герль, співголова католицького шкільного об’єднання сестер Згромадження св. Франциска, зауваживши, що найважливіше для учителя-християнина – це серце, яке горить, як палали серця учнів по дорозі до Емаусу, коли Христос ішов поруч з ними.

о. Петер Ореніч, м. Пряшів, Словаччина, підкреслив важливість християнських шкіл у формуванні майбутньої еліти та відповідальність керівників й педагогів таких закладів за виховання свідомих особистостей у цих інституціях.

Директор готельно-кулінарного технікуму для дівчат у м. Новий Сонч (Польща), с. Агнес Міхна (Згромадження сестер Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії) окреслила виховну систему бл. Марцеліни Даровської, яка понад 100 років заснувала у с. Язловець Бучацького району школу для дівчат, виховала цілу плеяду свідомих громадянок свого народу.

ty4ty5ty6ty2

повідомила Анна Зварич