У Зарваниці відбулася велелюдна Успенська проща
  • Срд, 29/08/2018 - 09:37

28 серпня у Марійського духовного центру Зарваниця завершилася проща з нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці, у якій взяли участь тисячі прочан з усієї України. Найчисельнішою була присутність вірних Коломийської єпархії, які щороку впродовж 5-6 днів долають нелегкий шлях до Зарваниці, щоб просити заступництва у Пресвятої Богородиці.

Урочисту Архиєрейську Літургію на подіумі перед Собором відслужили владика Василь Івасюк, Єпарх Коломийський УГКЦ та владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ у присутності гостей з Єрусалиму та великої кількості вірних. Після Богослужіння архиєпископ і митрополит Василій Семенюк привітав владику і подарував ікону Зарваницької Богородиці та подякував усім прочанам за жертовність, яку вони виявили прийшовши на прощу до цього святого місця.

Також митрополит подякував кустодію Святої землі о. Фраческо Паттону, ЧБМ, та вікарію о. Доброміру Яшталу, ЧБМ,  які прибули до Зарваниці, щоб взяли участь в освяченні «Українського Єрусалиму» - копії комплексу споруд Єрусалима. На згадку про цю подію митрополит подарував їм пам’ятні ікони Зарваницької Матері Божої. Опісля у каплиці над джерелом відбулося освячення води  та окроплення  усіх паломників.

Під час Святої Літургії у соборі Матері Божої Зарвнаицької митрополит Василій уділив ієрейські свячення випускникам Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого дияконам Андрію Миколіву та Назарію Габрилею.

Митрополит привітав новопоставлених ієреїв та побажав їм бути святими, ревними, жертвенними священиками, щоб завдяки їхньому служінню багато людей пізнали Божу Любов.

Також за ревне служіння для Божої слави та добра нашої Церкви митрополит Василій нагородив правом носіння золотого хреста адміністратора Марійського духовного центру Зарваниця о. Ігоря Засійбіду та сотрудника МДЦ о. Андрія Шалая.

прес-служба Марійського духовного центру Зарваниця