У Зарваниці відбулася VIII професійна проща освітян
  • Пон, 01/10/2018 - 09:40

29 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася VIII професійна проща освітян з нагоди Дня працівника освіти. Привітав паломників та очолив Архиєрейську Божественну Літургію єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівький Теодор (Мартинюк).

Звертаючись до освітян, зібраних у Соборі Зарваницької Матері Божої, архиєрей сказав таке: «Своєю працею ви боретеся за найцінніший скарб українського народу – діток та молодь. Це ви, освітяни, будуєте основи нашого майбутнього. Тож сьогодні я хотів би звернутися до всіх педагогів, щоб цей дорогоцінний час, який ви вділили на прощу до Зарваниці і так чисельно приїхали з багатьох областей, провели у молитві і тут, у святому місці зачерпнули так багато любові, щоб вона, ота любов, її часточка була роздана тоді, коли ви входите у класи, чи в аудиторії до учнів, чи студентів. Бо в новій українській школі, крім знань, отримання великого масиву інформації, потрібне ще щось набагато більше, що мало би укріпити ці знання. Це – любов. А ще – надія. Щоб ми нею жили, світилися. І нехай дух Зарваниці, додає у цьому вам усім сили і Божої благодаті».

Відтак працівники освіти пройшли Хресною дорогою, молилися біля Гробу Господнього («Український Єрусалим»), поклонилися чудотворній іконі Матері Божої, а насамкінець взяли участь у духовній конференції на тему виховання. Власне, владика Теодор представив доповідь на тему "Виховання особистості на цінностях", а заступник голови комісії з питань освіти і виховання УГКЦ о. Петро Майба – "Формування цілісності дитини згідно моделі католицької освіти".