У Зарваниці відбулися дві професійні прощі
  • Пон, 24/10/2016 - 11:53

23 жовтня, в переддень свого професійного свята, на IV професійну прощу до Зарваниці приїхало понад тисячу працівників соціальних служб області та працівників пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Привітав прочан від імені Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Кир Василія (Семенюка) сотрудник Марійського центру о. Микола Медюх.

У духовному слові під час Святої Літургії проповідник наголосив, що працівники соціальної сфери несуть у суспільстві дуже важливу і благородну місію: «Ви є  людьми, які покликані служити тим, які покинуті, самотні, які тяжко хворі, прикуті до ліжка. Сьогодні багато сиріт, вдів – і сьогодні, як ніколи, Ваша місія зростає. Ви повинні взяти на свої плечі біль, тягар, побачити кожного, хто страждає, хто плаче. Покликані витерти сльозу у матері, котра втратила на війні сина, втішити сироту, подати води дуже часто одинокій і згорьованій бабусі. Наша святість полягає у тому, щоб ми були добрими, щирими, милосердними у нашому житті. Маємо бути єдиними у молитві, у любові. Маємо стати носіями миру і любові».

Після Божественної Літургії о. Микола привітав і вручив ікони Матері Божої очільникам структур: директору Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадиму Боярському та начальнику Головного управління пенсійного фонду Ігоря Москалику.

В свою чергу Вадим Боярський подякував за організовану прощу для тих, хто справді працює за покликанням. «У виконанні наших службових обов`язків як «доброго самарянина» дуже потрібна віра і довіра до Бога. Бажаю усім добра і сильної віри», - сказав директор.

Опісля відбулося водосвяття, Панахида за загиблими воїнами АТО, Хресну дорогу. Прочани відвідали святині Марійського духовного центру. Відтак у парафіяльній церкві о. Петро Пастух благословив паломників мощами святих, кожен поклонився чудотворній іконі Зарваницької Богородиці.