У Зарваниці відбулися професійні прощі МНС та ПАТ «Тернопільгаз»
  • Птн, 18/09/2015 - 14:02
У Марійському духовному центрі «Зарваниця» стало традицією проведення щорічної прощі приуроченої до Дня рятівника. 13 вересня у ній вдев’яте разом з сім’ями взяли участь працівники Управління ДСНС України у Тернопільській області на чолі з начальником полковником служби цивільного захисту Віктором Маслеєм.

Присутні взяли участь у Божественній літургії у соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). На завершення богослужіння він благословив усіх присутніх, подякував рятувальникам за їхню нелегку працю та побажав, щоб «Господь, зберігаючи їхні життя, допомагав їм рятувати життя інших людей". Наостанок архиєрей рясно окропив усіх освяченою водою.

Цього ж дня, в день професійного свята Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Комісія у справах мирян організувала першу професійну прощу для працівників ПАТ «Тернопільгаз». Чисельно на прощу з’їхались працівники галузі разом із директором п. Олегом Караванським. Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій привітав прочан, подякував за їх працю, допомогу для розбудови Зарваниці.

Усі паломники після Літургії і освячення води з молитвою пройшли Хресною дорогою, відвідали церкви Марійського комплексу, а також мали змогу у парафіяльній церкві Святої Трійці приклонити свої голови перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.