У Зарваниці відкрили сільськогосподарський кооператив "Андрей"
  • Чтв, 22/11/2018 - 10:41

20 листопада у конференційному залі Марійського духовного центру «Зарваниця» відбулося урочисте відкриття сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Андрей», названого на честь великого провідника  Української греко-католицької Церкви, який зробив надзвичайно великий внесок у розвиток не лише нашої церкви, але й соціального добробуту українського народу.

Митрополит Андрей казав, що «завжди бідним є той народ, який не має свого промислу», а надійне фінансове становище дає поживу для піднесення духовності нації. Громадська діяльність була для митрополита логічним продовженням церковного служіння. Андрей Шептицький не раз стверджував, що тільки віруючі особи спроможні побудувати добрий економічний лад, оскільки їхньою метою є не лише особистий дохід, а й загальний добробут. До побудови цього ладу він залучав духовенство Української греко-католицької церкви.

Тому, маючи чудовий приклад митрополита Андрея, фермерське господарство «Зарваниця АГРО», яке діє при Марійському духовному центрі,  з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) стало ініціатором створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Андрей». Також хорошим поштовхом до відкриття цього об'єдання стала співпраця з Львівською аграрною дорадчою службою. Два роки тому у Марійському духовному центрі відбувся семінар, який проводила ЛАДС на чолі з директором  п. Іваном Паньківим. Діяльність цієї служби спрямована на допомогу у вирішинні труднощів, які виникають перед фермерами у процесі створення кооперативів.

Свою роботу кооператив «Андрей» розпочав на території с. Вишнівчик. У майбутньому на основі кооперативу буде відкрито цех з переробки молочної продукції. Планується створити лінію з виробництва йогуртів, пастеризованого молока, твердого сиру та інших продуктів.  Кооперація є ефективним механізмом забезпечення конкурентоспроможності малих та середніх сільських господарств. Завдяки цьому об’єднанню селяни матимуть можливість реалізовувати свою продукцію за достойну оплату.

На офіційному відкритті кооперативу були присутні високоповажні гості: голова Теребовлянської  районної державної адміністрації п. Юрій Ништа, начальник управління агропромислового розвитку Теребовлянської РДА  п.  Лариса Донецька та голова Золотниківської об’єднаної територіальної громади п. Данило Бугай. Вони ознайомили членів кооперативу із перевагами, які надає цей рух та запевнили у підтримці з боку держави.

https://zarvanytsya.org