У Жовкві проведено конференцію на тему формування духовних цінностей молоді
  • Втр, 19/03/2013 - 17:27

18 березня 2013 року в м. Жовква проведено науково-практичну конференцію «Роль християнства у формуванні духовних цінностей української молоді» в рамках відзначення 1025-річчя хрещення Русі-України.

Захід відбувся завдяки ініціативі комісії з питань освіти та виховання Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ у співпраці з управлінням освіти, молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації.

У конференції взяли участь керівники загальноосвітніх шкіл Жовківського району, вчителі християнської етики, священнослужителі усіх Церков Володимирового хрещення та представники громадських організацій.

Єпархіальний єпископ Михаїл Колтун розпочав конференцію з молитви «Отче наш» і запросив усіх присутніх «почати роздуми над цінностями християнського життя і з глибоким переконання у вірі перейнятися ними». Відтак заступник голови Жовківської районної ради, п. Богдан Юрдига, сказав вступне слово про відстоювання наших традиційних цінностей, «цінностей народжених на нашій землі, цінностей християнства» та закликав оберігати наших дітей від ідеології вседозволеності.

о. Тарас Бублик, науковий співробітник інституту історії церкви Українського Католицького Університету, мав доповідь про роль християнства у формуванні духовних цінностей української молоді. п. Галина Сохань, доцент кафедри культурологічної освіти Львівського ОІППО, кандидат філологічних наук, доповідала про стан вивчення християнських цінностей у навчальних закладах світу та України зокрема. п. Ольга Соболь, учитель християнської етики Дублянської ЗОШ, підняла тему проблем та загроз у сучасній сім’ї. с. Христофора Буштин, СНДМ, голова патріаршої комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, доповідала про гендерні питання та освіту, а зокрема про ідеологію гендеру як виклик християнському вихованню. Про співпрацю Церкви і школи у християнському вихованні молоді говорив о. Богдан Мурований, редактор видавничого відділу «Джерело життя» Сокальсько-Жовківської єпархії. Про роль християнської етики у виховній системі сучасної школи доповідала п. Мирослава Канюка, директор Жовківської ЗОШ № 2. Про вплив біблійних принципів на формування світогляду молодої людини розповідав о. Василій Луцишин, віце-президент Всеукраїнського Біблійного Товариства.

Наступним етапом конференції була дискусія учасників у трьох секціях: гендерні питання та освіта, актуальні питання теорії і практики викладання християнської етики у школі, роль християнства у формуванні духовних цінностей української молоді.

На завершення о. Михайло Микита, голова комісії з питань освіти та виховання Сокальсько-Жовківської єпархії, наголосив на необхідності співпраці Церкви та освітніх закладів, щоб «молоде покоління, яке підростає не загубило християнських цінностей і могло будувати наше суспільство гідним і шляхетним».

Прес-служба єпархії