У жовтні ПМВ проведе у Казахстані Форум мігрантів
  • Чтв, 16/03/2017 - 14:30

З нагоди відзначення 70-тих роковин депортації українців в Казахстан 10-15 жовтня Пасторально-міграційний відділ проведе у Караганді Форум мігрантів на тему: «Духовна та культурна ідентичність українців східної Європи, Близького Сходу та Азії. Вчора. Сьогодні. Завтра».

У рамках Форуму 10 жовтня у Караганді розпочнеться духовно-формаційний семінар для священиків, монашества катехитів та мирян церковних спільнот УГКЦ в Східній Європі, Близького Сходу та Азії. На семінарі обговорюватимуть нові методи Євангелізації та катехитичної праці з молоддю та дорослими на парафіях в умовах української діаспори ти нової міграції.

11-12 жовтня триватиме власне Форум мігрантів, покликаний консолідувати громадське життя українців в країнах Східної Європи, Близького Сходу та Азії та сприяти оживленню життя Церкви та громадських організацій.

13 жовтня у Караганді розпочнеться Міжнародна наукова конференція на тему: «Українці в Казахстані після Другої Світової війни: історія, культура, духовність». Мета конференції - ознайомлення української діаспори Казахстану, зокрема духовенства і вірних Католицької Церкви, а також політичної, наукової й культурної еліти держави з історією, культурою та релігійним життям в Україні радянського післявоєнного періоду. Особливу увагу буде зосереджено на трагічних обставинах масової депортації до Казахстану в другій половині 1940-х рр. учасників українського визвольного руху та греко-католицького підпілля.

14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, у Караганді відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія.

Учасники Форуму також відвідають селище Спаськ, де знаходиться Меморіал жертвам Карлагу, щоби вшанувати пам'ять жертв масової депортації українців до Казахстану.