У Золочівському замку вшанують пам’ять замучених комуністичним режимом у червні 1941 року
  • Птн, 03/07/2015 - 18:44

74 роки тому, у липневі дні 1941 року, Золочів занімів від жаху. І не тільки тому, що на нашу землю ступив новий окупант – гітлерівська Німеччина. Те, що відкрилося у стінах Золочівського замку-тюрми навіки закарбувалося у пам’яті того покоління як найстрашніша трагедія. Сотні замучених людей з Золочева і навколишніх сіл і містечок у наспіх викопаних ямах. Тут, серед понівечених тіл, впізнавали своїх дітей, батьків, братів і сестер, родичів, сусідів всі, хто приходив сюди з надією знайти ще живих…

Минуло багато часу. З особистої трагедії наших родин події того часу стали загальним історичним явищем, яке характеризує той страшний комуністично-імперський режим, який нині знову ступив на нашу землю.
Цими днями вшановуємо пам’ять замучених комуністичним режимом у червні 1941 року у Золочівському замку-тюрмі. Молитва за них тепер, коли окупант з тим самим обличчям плюндрує нашу землю на сході, губить наших людей, найбільше потрібна зараз нам.

В суботу, 4 липня о 9.00 год. у каплиці Благовіщення Великого палацу Золочівського замку відслужиться заупокійна Служба Божа.

В неділю, 5 липня, о 16 год. у каплиці-пам’ятнику біля стін замку відслужиться панахида, а також відбудеться виступ церковних хорів «Недоспівана пісня».