У зоні АТО загинув пастор, який воював на боці України
  • Втр, 25/11/2014 - 13:28

У ніч на неділю 24 листопада в Пісках Донецької області України загинув боєць добровольчого батальйону «Дніпро-1» Сергій Реута, який був пастором церкви «Живе слово» в Луганську. Про це повідомляється на сторінці пастора з Дніпропетровська Володимира Іванова в Facebook.

«Загибель сталася під час несення служби в результаті прямого попадання снаряда. Серед бійців його позивний був "Падре". І пояснення цьому просте - протягом багатьох років Сергій Реута був пастором церкви «Живе слово» в Луганську. Незадовго до початку вторгнення російських бойовиків церква викупила довгоочікувану будівлю - для проведення своїх богослужінь. Однак, коли в квітні почалася військова агресія Росії на Донбасі, пастор Реута і ще четверо осіб з церкви прийняли рішення піти добровольцями для захисту української державності, а також для духовного служіння серед солдатів», - зазначає Іванов.

«Він кілька разів гостював у мене вдома, коли повертався на базу постійної дислокації в Дніпропетровську, - розповідає пастор церкви «Блага вість» Володимир Іванов. - Ніколи нічого не просив, ні на що не скаржився. Дуже любив Україну і завжди говорив: "Хто, як не ми".

Сергій Реута крім несення служби виконував пасторське служіння. Проповідував про Христа, роздавав Євангеліє, молився з людьми. А братам по вірі на громадянці своє рішення йти служити пояснював отриманим одкровенням згори».

«У суботу ввечері подзвонив і вперше про щось попросив - доставити гас для печі, бо військові замерзають. А вже вранці в неділю мені подзвонили з його телефону і повідомили про загибель», - говорить пастор Іванов.

Як ми повідомляли раніше, Сергій Реута не єдиний пастор, який воював на боці України.

У пастора Сергія Реута залишилися дружина і троє дітей, які після окупації Луганська вимушено перебралися до Києва.

Картка Приватбанку 4149 4378 3034 6415, для добровільних пожертвувань сім'ї пастора.