Учасник конклаву про очікування щодо нового Папи
  • Пон, 18/02/2013 - 22:05

 Найважливішим завданням майбутнього Папи буде «відкриття людям шляху до Бога, супровід їх на цьому шляху і захист їхньої гідності». На цьому наголосив кардинал Крістоф Шенборн в інтерв'ю австрійському журналу «Profil». Архиєпископ Відня також звернув увагу на різку зміну місця Церкви в житті суспільства. «Місія Церкви: робити добро і бути голосом любові, і якщо він хоче залишитися голосом справді католицьким, має повернути довіру людей, а часто знайти її заново», – наголосив єрарх, який братиме участь у виборах нового Понтифіка.

Говорячи про конкретні очікування щодо наступника Бенедикта XVI, кардинал Шенборн заявив, що це ті ж критерії, які були під час вибору теперішнього Папи. Тому що Понтифік є «верховним пастирем» і повинен мати «стабільність віри, яка допоможе йому відрізнити опорні стовпи католицького вчення від декоративних елементів: він має охороняти ці стовпи, щоб віра католицького вчення залишилася автентичною і несла людям порятунок», – зазначив австрійський кардинал. «Для світу сучасних медіа Папа сьогодні має бути  найвидатнішим проповідником віри. Щоб захопити людей Богом, він повинен вміти зробити так, щоб завдяки йому люди знайшли надію і, перш за все, щоб могли відчути любов Бога», – додав кардинал Шенборн.

Єрарх переконаний, що перед новим Понтифіком постане питання поділу компетенцій в управлінні Церквою. «Відкритим залишається важливе питання, хто конкретно що вирішує – єпископ, спільнота всіх єпископів або Папа», – сказав кардинал Шенборн і наголосив, що адміністрація Святого Престолу має бути сформована таким чином, щоби «розумно служити першості Папи, а не заміняти його собою».

За матеріалами http://be.radiovaticana.va