Учасникам місійного спецкурсу ПМВ розповіли про явище торгівлі людьми
  • Нед, 26/06/2016 - 11:03

Економічна ситуація в Україні призводить до трудової міграції, зокрема і нелегальної. Тож явище торгівлі людьми сьогодні - дуже серйозна і актуальна проблема. Про це заявила Голова громадської організації Центр "Жіночі перспективи" Любов Максимович, виступаючи під час VI практичного спецкурсу з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який ПМВ проводить у Брюховичах.

Любов Максимович розповіла, що Центр "Жіночі перспективи" працює з 1998 року і є першою громадською організацією, яка порушила проблему торгівлі людьми і нелегальної міграції. "18 років тому я пішла до Львівської міської ради і говорила: наші люди не знають мови, не знають, куди їдуть, їм обіцяють роботу, а потім вони опиняються рабами. Чиновники міської ради мені тоді казали: ніякої торгівлі людьми немає. А вже на сьогодні ми маємо в Україні закон з протидії торгівлі людьми, механізм реінтеграції потерпілих, існує статус жертви торгівлі людьми і держпрограма допомоги людям, які потерпіли від цього", - зазначила Любов Максимович.

Вона наголосила, що явище торгівлі людьми - дуже серйозна і актуальна проблема. "Економічна ситуація в країні, рівень безробіття призводить до того, що люди їдуть за кордон, потрапляють в тенета торгівлі людьми, дістають колосальну психологічну травму", - відзначила експерт.

Любов Максимович розповіла учасникам спецкурсу ПМВ про роботу Центру "Жіночі перспективи". "Наша організація не займається визволенням людей, але займається превентивною діяльністю. Проводимо інформаційні кампанії, допомагаємо жертвам торгівлі людьми, сприяємо їм у наданні статусу торгівлі людьми, допомагаємо реінтегруватися", - зазначила голова Центру "Жіночі перспективи". 

Також Центр "Жіночі перспективи" займається темою протидії насильства, проводить навчання для внутрішньо переміщених осіб щодо започаткування власного бізнесу і навчання для людей, які опинилися в складній життєвій ситуації. Крім того,  ця громадська організація створила соціальне підприємство, в якому працюють представники вразливих верств населення - жертви торгівлі людьми, люди, які пройшли АТО, внутрішньо переселені особи.