Учасники "двору язичників" розважають над спадщиною Руссо
  • Чтв, 09/05/2013 - 21:41

6 травня в італійській Болоньї розпочався черговий етап ініціативи Папської ради з культури під назвою "Двір язичників". Заходи в її рамках передбачають зустрічі між віруючими і невіруючими представниками різних галузей культури, науки і мистецтва. Вони обговорюють важливі суспільні й філософські питання і міркують про роль Бога і трасцендентних цінностей в житті людей. Зустріч, яка почалася в Болоньї, вперше присвячена історичній постаті – французькому філософу Жан-Жаку Руссо. Точніше, в центрі уваги учасників заходу будуть релігійні погляди цього мислителя епохи Просвітництва, а також місце Бога в його творчості.

У форумі серед інших візьме участь  колишній голова Папської ради з культури кардинал Поль Пупар. Він зосередиться саме на впливі Руссо на віру сучасної людини, а не на більш традиційних для цього філософа темах, таких як демократія, освіта чи права людини. Згідно  єрарха, питання "Де справжній я?", яке Руссо поставив три століття тому, залишається актуальним і сьогодні та вимагає глибокого роздуму.

Серія зустрічей, присвячених відомим філософам, продовжиться в червні у французькому Марселі. Тут учасники "двору язичників" будуть розмірковувати над літературною і філософською спадщиною Камю і Рікера. Восени Папська рада з культури планує провести зустрічі у Варшаві, Празі та Берліні. А 7-8 травня  захід вперше відбудеться по інший бік Антлантичного океану – в Мексиці.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va