Учасники Фронтового вертепу щасливо повернулися додому
  • Пон, 18/01/2016 - 11:01

14 січня до Івано-Франківська повернувся Фронтовий вертеп, учасники якого були семінаристи ІФДС, що колядували в зоні АТО прославляючи Христа та піднімаючи бойовий дух бійців.

Учасники вертепу вирушили на Схід Батьківщини 4 січня. Розпочали свої виступи з Харкова де відвідали бійців у військовому госпіталі а також побували у 92 аеромобільній бригаді та привітали з Різдвом дітей воїнів АТО. В наступні дні семінаристи відправились до Лисичанська повертаючи з виступом до 24 ОМБР та м. Рубіжного. В Лисичанську колядники перебували декілька днів, вирушаючи до сусідніх міст таких як Старобільськ та Северодонецьк. Учасники вертепу пізніше відвідували військові госпіталі у Артемівську, Красноармійську, Запоріжжі. Побували у 55 АОБ, 80 ВДВ, 80 ОДШБ, 131 ОРБ та привітали бійців з багатьох інших батальйонів та бригад. Також не оминули увагою хлопців з Івано-Франківського СБУ та Добровольчого Українського Корпусу – Правий Сектор. Вітали з Різдвом батальйони Кіровоград та Тернопіль. Фронтовий вертеп загалом виступив біля 30 разів і це були не тільки госпіталі і військові частини, але також і блоклопости.

Незважаючи на те, що першочерговими були виступи для військових, учасники колядували також з переселенцями у Маріуполі, виступали двічі біля центральних ялинок в Лисичанську, в центрі Маріуполя на парафіях УГКЦ міста Запоріжжя та Маріуполя.

Фронтовий вертеп взяв участь у конкурсі вертепів в місті Маріуполь і побував у краєзнавчому музеї того ж міста. По дорозі додому завітав до міста Южноукраїнськ де виступив перед бійцями, що охороняють Південно-Українську АЕС та її працівниками.

Разом з театралізованим дійством, колядою та віншуваннями семінаристи залишали допомогу для бійців у вигляді одягу, харчів, медикаментів і пригощали домашньою кутею.

«Як ми зауважили, важко недооцінити допомогу волонтерів для наших військових, бо дуже багато медичної техніки та медикаментів, амуніції, одягу, засобів особистої гігієни, а навіть харчів забезпечують саме вони. Без цієї допомоги важко уявити в якому стані зараз би знаходилась наша армія» - учасник Фронтового вертепу бр. Василь.

Дуже вражаючим для семінаристів був той факт, що є багато жінок та дівчат, які захищають нашу Україну, в той час коли багато чоловіків ховаються вдома. Також на здивування братів вони зауважили великий патріотизм і любов до країни жителів тих регіонів де вони побували.

Всі хлопці задоволені поїздкою та дякують усім хто спричинився для цього.