Учасники ЛГБТ знову намагаються примусити українських науковців мовчати
  • Чтв, 07/10/2021 - 10:25

В ЛГБТ-організації «КиївПрайд» здійснюють спроби напрацювати механізми тиску на науковців, які не погоджуються визнати гомосексуалізм та інші відхилення нормальною сексуальною поведінкою.

На сторінці організації з’явилося відкрите звернення до керівництва Української спілки психотерапевтів зі скаргами на сексолога Святославу Федорець. ЛГБТ-активістам не сподобалося, що пані Святослава нещодавно публічно вказала на проблему успіхів гомопропаганди серед українських підлітків.

«Святослава Федорець 19 вересня 2021 року розмістила допис, у якому стверджує, що була спостерігачкою від Асоціації сексологів та сексотерапевтів України на Марші Рівності, організованому ГО “КиївПрайд”… Пані Федорець публічно висловила свою позицію про відвідану подію. Допис також містить її оціночні судження щодо гомосексуальності та “девіацій” учасників_ць Маршу Рівності», – нарікає автор заяви.

Співробітники ЛГБТ-організації стверджують, що судження фахового сексолога «ґрунтуються на антинаукових поглядах про те, що сексуальна орієнтація може вільно обиратися і/або пропагуватися у будь-який спосіб, а також, на наш погляд, суперечать наявним етичним нормам надання психотерапії».

Відмова погоджуватися з сучасними ідеологічними віяннями, на думку автора, «ставить під питання репутацію» Української спілки психотерапевтів. «Наскільки такі висловлювання вашої співробітниці збігаються із документацією Української спілки психотерапевтів (статут, етичний кодекс тощо)? І якщо ваші позиції не збігаються, то які можливі кроки з вашого боку щодо Святослави Федорець та її публічних висловлювань? Звертаємося із проханням надати відповіді на питання вище. Вважаємо, що подібні висловлювання ставлять під питання компетентність та репутацію всього об’єднання психотерапевтів України», – йдеться у тексті.

Реагуючи на появу звернення, Святослава Федорець відзначила небезпечність тенденцій ідеологізації науки і намагань примусити мовчати тих фахівців, які не погоджуються з порядком денним ЛГБТ. «Сьогодні – це офіційне звернення до професійної спільноти. А завтра, що буде завтра? Це буде критерій фаховості кожного з психологів, психотерапевтів, сексологів, лікарів, вчителів? Підтримуєш – ти експерт, фахівець-молодець. Маєш іншу точку зору – будеш як Федорець… Чому раптом фахівцям починають забороняти думати інакше?», – написала вона.

Варто зазначити, що намагання прихильників ЛГБТ змусити мовчати науковців, а також прикрі випадки самоцензури спостерігаються в Україні уже декілька років.

Так, у травні 2018 року в Інституті філософії НАН України планувалася презентація книги «Сором і втрата прив’язаності. Застосування репаративної терапії на практиці». Автором цього дослідження є американський науковець Джозеф Ніколозі, який очолював Національну асоціацію США з дослідження та терапії гомосексуальності (National Association for Research and Therapy of Homosexuality). Одначе стараннями ЛГБТ-лобі, що діє в інституті, презентація книги була скасована. Це лобі скористалося непевним становищем Анатолія Єрмоленка, який на той час був в.о. директора ІФ НАНУ: через попередню згоду на проведення презентації йому закидали «неліберальність» порівняно з попереднім директором Мирославом Поповичем.

Навесні 2021 року про спроби цькування заявили в Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, членом якої є Святослава Федорець. Причиною цькування став науковий, а не ідеологічний підхід АССУ до людської сексуальності, зокрема – рецензія на дитячу книгу «Принцеса+принцеса: довго і щасливо». Нагадаємо, ця книга, будучи розрахованою на дітей препубертатного віку, доносить ідею «нормальності» гомосексуальних відносин між жінками.

В рецензії, підписаній науковою радою АССУ, відзначалося, що «поведінкові та статево-рольові приклади, наведені в книзі, є такими, що не відповідають перебігу нормального психосексуального розвитку дитини»«Тому дана книга несе в собі ризики завдання шкоди психосексуальному розвитку дітей та підлітків», – підкреслювали у АССУ. Публікація рецензії викликала обурення в прихильників ЛГБТ-ідеології та подібних ідеологічних течій. В АССУ вбачають в такій реакції паралелі з радянськими практиками репресування інакодумців. «Згадайте, як в СРСР забороняли теорії, підходи та навіть цілі науки, бо вони не проходили за “показниками ідеологічності”», – йшлося на сайті українських сексологів.

Тоді ж, навесні, трапилася прикра історія з викладачкою Національного університету «Львівська політехніка» Ольгою Мер’є. Науковець стала об’єктом цькування з боку заангажованих ЗМІ та інших прихильників ЛГБТ-ідеології. Жінку звинуватили у так званій «гомофобії» після того як у розмові зі студенткою вона наголосила на патологічності сексуальних розладів і вказала на недоречність просування ЛГБТ-ідеології в освітньому процесі.

Нагадаємо, цього року в Німеччині судили науковця, який відверто заявляв про зв’язок між гомосексуалізмом і педофілією.

Також «Політична теологія» інформувала, що уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вручила голові відповідного комітету парламенту щорічну доповідь за 2020 рік. Частина доповіді виявилася присвяченою просуванню в Україні ЛГБТ-ідеології. Зокрема, Денісова вимагає запровадити в Україні «одностатеві партнерства» і притягувати критиків ЛГБТ до адміністративної відповідальності. Згодом Денісова відзначилася безпосередніми зверненнями до поліції з вимогою переслідування противників ЛГБТ-ідеології.