Учасники прощі на Святу Землю поділилися з владикою Венедиктом Різдвяною радістю
  • Суб, 17/01/2015 - 14:26

16 січня учасники паломництва на Святу Землю, яке відбулось у 2013 р., розділили радість коляди з владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівської архиєпархії та духівником прощі.

Під час розмови, владика звернув увагу на суть зустрічі в контексті Різдва Христового. Він зазначив, що сучасний світ з його засобами комунікації завжди потребує цієї особистої зустрічі. «Важливо мати контакт з людиною, особисто подивитися їй в очі, поговорити, побачитися». На переконання єпископа, феномен людини у тому і є, що вона не може жити сама. «Людина потребує людини, взаємної відкритості одне на одного», – каже проповідник і додає, що свого часу о. Василь Вороновський так і висловився, що «легко проповідувати там, де є багато людей».

Про радість, як феномен християнства, єпископ говорить, як про євангельське свідчення. «У свята ми наповнені тією радістю, ходимо з радістю, ділимось цією радістю і черпаємо цю радість. Кожен із нас є тим євангелистом, носієм радості та її проповідником», – каже єпископ і додає, що такий масштабний приїзд людей Сходу і Півдня України на Західні терени засвідчує те, що «вони відчувають ту радість, яку ми досвідчуємо, і хочуть доторкнутися до цієї радості. Це важливо, що люди хочуть зустрічатись, приїжджати одні до одних. Якою б мовою вони не говорили, але кожен бажає засмакувати Різдвяної радості», – каже проповідник.

Насамкінець єпископ подякував учасникам зустрічі за те, що «не сиділи сьогодні вдома, але прийшли поділитися Євангельською новиною один з одним і зі мною» та побажав кожному зокрема Божого благословення.

Іванна Рижан