Учасники Синоду єпископів почали дискусії в робочих групах
  • Птн, 11/10/2019 - 11:00

Учасники Синоду Єпископів по Амазонії почали роботу в робочих групах. Про це повідомили на брифінгу, який відбувся 10 жовтня 2019 року в Прес-службі Святого Престолу.

Голова Інформаційної комісії Синоду і префект дикастерій з питань комунікації Паоло Руфіні розповів, що на закінчення першого етапу Асамблеї, в рамках якого учасники виступали з короткими доповідями, слово взяв Святіший Отець. Франциск поділився тим, що його найбільш торкнулося і вразило в промовах виступаючих.

Впродовж найближчих двох днів - 10 і 11 жовтня - на Синоді Єпископів відбуватимуться дискусії в групах. Вони були створені за мовним принципом: п'ять іспаномовних, чотири португаломовні, дві італійськомовні, англо- і франкомовна.

Робота в рамках загальних засідань відновиться 12 жовтня і триватиме до 15 жовтня. Потім знову пройдуть два дні дискусій. Звіти про роботу в групах будуть представлені в Синодальної залі ввечері 17 жовтня, після чого їх тексти опублікують у ватиканській газеті "L'Osservatore Romano".

Останній тиждень Синоду буде присвячений роботі і дискусій над Підсумковим документом. Голосування щодо тексту відбудеться 26 жовтня, після чого він буде переданий понтифіку. Форум завершиться урочистою св. Месою, яку Франциск очолить 27 жовтня на площі св. Петра, інформує Vatican News.