Учасники велопрощі з різних областей України молилися у катедральному соборі м. Коломиї
  • Втр, 12/05/2015 - 01:26

10 травня до катедрального собору Преображення Христового м. Коломиї прибули учасники молодіжної велопрощі з різних областей України. У головній святині Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ прочани взяли участь у Божественній Літургії, яку очолював Правлячий архієрей кир Василій (Івасюк).

У недільній проповіді владика Василій вияснював зміст Євангельського читання про спілкування жінки самарянки з Ісусом (Ів. 4, 5-42). Єпископ звернув увагу присутніх на приклад українських жінок-волонтерів: “Українські жінки сьогодні допомагають відстоювати Україну та продовжують об’єднувати всіх небайдужих для оборони своєї країни. Вони неначе жінка самарянка набирають води із цілющого джерела та приносять нашим воїнам на передову напитися й обмити рани”, - промовив єпарх. Архієрей також привітав всіх із Днем матері.

Єпископ Василій благословив близько півсотні учасників велопрощі, які вже впродовж десяти років здійснюють знайомство із святинями України, історичними пам’ятками і побутом українців та мають першорядним завданням прославити Господа. Головним наміренням цьогорічної молитовної велопрощі є мир і спокій у країні, - розповідає організатор брат Августин - Іван із Чину святого Василія Великого. Співорганізаторами прощі є волонтери та аніматори ЧСВВ. Прощу було розпочато з Верховини. Далі маршрут пролягав через Косів, Коломию, Городенку і завершили паломництво у Заліщиках. Вже другий рік активна молодь знайомиться із мальовничою красою Карпат та духовною традицією їх мешканців.

Особливістю візиту до Коломиї стали також заручини учасників паломництва Євгена і Катерини, які познайомилися на одній з попередніх велопрощ. Владика Василій поблагословив молодят і побажав вірності та любові.

Чимало хлопців з попередніх років прощі зараз перебувають у зоні АТО на захисті своєї Батьківщини, а дівчата є активними волонтерами для українських військових. Тому всі учасники велопрощі здійснюючи зупинки біля церков і капличок просили за мир і збережені життя українських воїнів.