УДАР вимагає від влади припинити погрози на адресу церков та релігійних організацій
  • Втр, 14/01/2014 - 16:06

Партія «УДАР» вимагає від влади поважати релігійні почуття вірян і утриматися від погроз на адресу церков і релігійних організацій, що не порушують законів України. Про це йдеться в заяві партії щодо листа з погрозами з боку міністерства культури в судовому порядку добиватися припинення діяльності УГКЦ через богослужіння на Євромайдані.

В «УДАРі» нагадують, що декілька мільйонів українців є греко-католиками за віросповіданням і влада зобов'язана шанувати їх почуття. «Велика кількість громадян України сьогодні є в опозиції до влади і вони беруть активну участь в акціях протесту. Звичайно, представники церков знаходяться там, де їх паства. Щодня на Майдані моляться за Україну, за її майбутнє, за мирне врегулювання політичної кризи і просять мудрості владі і народу. Вони виступають проти насильства», - йдеться в заяві партії.

Водночас, «УДАР»  вимагає від влади звернути увагу  і відреагувати на відверто провокативні вислови своїх представників, що закликають до використання зброї проти мирних демонстрантів. «Заяви представників влади щодо УГКЦ - неприхована спроба поставити під контроль держави останню незалежну інституцію, якою є церква. І якщо не зупинити це безчинство влади, то вже завтра подібні листи з погрозами отримають представники інших церков, чиї настоятелі моляться разом з громадою на Майдані», - підкреслили в партії.

Заява міністерства культури, переконані в «УДАРі», свідчить про остаточну деградацію влади, відсутність будь-якого професіоналізму, політкоректності і почуття такту.

Джерело: http://klichko.org/