УГКЦ має нового єпископа. Хіротонія владики Євгена Поповича
  • Суб, 21/12/2013 - 19:48

У суботу, 21 грудня 2013 р., у катедральному соборі святого Івана Христителя в Перемишлі, (Польща), Глава УГКЦ Святослав Шевчук поставив у єпископи владику Євгена Поповича, Єпископа-помічника Перемисько-Варшавської архидієцезії. Співсвятителями були архиєпископ Іван Мартиняк, Митрополит Перемисько-Варшавський, та владика Володимир Ющак, ЧСВВ, Єпарх Вроцлавсько-Ґданський. Апостольську Столицю представляв Апостольський Нунцій архиєпископ Челестіно Мільйоре, а Єпископську Конференцію Польщі – її Голова Перемиський архиєпископ Юзеф Міхалік. Співслужили єпископи двох обрядів з України, Польщі та інших країн.

Під час проповіді Блаженніший Святослав звернув увагу на те, що той, хто покликаний до єпископського служіння, покликаний виконувати три завдання – навчати, освячувати та провадити, запевнюючи новоархиєрея у постійній Божій присутності для сповнення цього завдання. «Ти ще не знаєш, – сказав він, – якими стежками поведе твоє служіння Господь, ти ще не знаєш, які виклики, завдання і терпіння чекають на цій життєвій дорозі. Але будь певен, що Він у тобі та з тобою, завжди йтиме крок попереду, завжди буде джерелом твоєї сили і лагідності, мудрості та святості, життя та служіння».

Глава і Отець УГКЦ зазначив, що це архиєрейське рукоположення є променем надії для Церкви та українського народу, «що знову на роздоріжжі». Але сьогоднішня подія, на думку Блаженнішого Святослава, є знаком того, що Бог завжди перебуває поруч з вірними.

Пригадаємо, що 4 листопада 2013 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець призначив Всечесного отця-митрата Євгена Мирослава Поповича, тодішнього Протосинкела архиєпархії та пароха катедрального собору, Єпископом-помічником Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ в Польщі.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va