УГКЦ – могутня церковна організація, а розмови влади про її заборону – сміхотворне блазнювання, – академік Юхновський
  • Втр, 14/01/2014 - 01:51

У Міністерстві культури України погрожують УГКЦ через богослужіння на Майдані. Натякають навіть на те, що церкву можуть просто ліквідувати.

«Такі розмови є антиконституційними, я вважаю, що їх сприймати просто не можна. Якщо влада почне заважати церкві, це підкреслить її дурість», – коментує для «Погляду» професор, академік НАН України, народний депутат України І — IV скликань, Герой України, Ігор Юхновський.

«Греко-католицька церква в Україні – це надзвичайно потужна і могутня церковна організація, якщо так можна говорити про церкву, а ці розмови влади – це сміхотворне блазнювання, нічого цього не станеться, церква робитиме так, як вона вважає за потрібне, молитися можна всюди, тому ніхто не має права це заборонити», – розповідає Ігор Юхновський.

Також він наголошує, що потрібно фіксувати тих осіб, які намагаються заважати церкві:
«Такі розмови є антиконституційними, я вважаю, що їх сприймати просто не можна. Якщо будуть ідіоти, які створюватимуть труднощі та перешкоди для церкви, то це потрібно фіксувати. Треба поширювати фотографії цих людей в інтернеті, у ЗМІ», – підсумував академік.

Джерело: http://pohlyad.com