УГКЦ пожертвувала понад ₴40 млн на потреби української армії
  • Птн, 13/03/2015 - 02:27

Українська Греко-Католицька церква пожертвувала на потреби української армії понад 40 млн грн. і продовжує всіляко сприяти Збройним силам України, повідомив ZAXID.NET речник Львівської єпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк.

«Коли сьогодні громада обурюється, чи доцільно виділяти великі кошти для реконструкції площі святого Юра (міська рада Львова виділила 30 млн грн. на реалізацію проекту з реконструкції пл. Святого Юра у Львов, що  викликало дискусії серед громадськості про доцільність таких витрат у час війни, - ред. ) чи спорудження пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому, то чи цікаво було б громаді дізнатись, що УГКЦ  пожертвувала українському військові вже понад 40 млн грн. і продовжує це робити. Чи громадськість знає, що окрім цієї суми церква продовжує надавати війську різного роду допомогу і не припинить цього робити», - сказав у розмові із ZAXID.NET отець Дроздяк.

Він зазначив, що пожертви на потреби Збройних сил України в УГКЦ надаватимуть і надалі. Підтримувати військо будуть також і вірні Греко-Католицької церкви – жертводавці.

До того ж, зі слів Дроздяка, вірні УГКЦ готові жертвувати і на допомогу українській армії і на реконструкцію площі Святого Юра та пам’ятник Шептицькому.

«Жертводавці готові і надалі надавати допомогу, готові і надалі жертвувати  і не тільки на військо, але й на спорудження пам’ятника Шептицькому», - зауважив отець Дроздяк.

Нагадаємо, 18 вересня 2014 року депутати ЛМР прийняли ухвалу про спорудження пам’ятника Андреєві Шептицькому та облаштування площі Святого Юра у Львові.

Проект реконструкції площі передбачає зміну транспортного вузла з перенесення наявної траси з-під стін Святоюрського храму до корпусів Львівської політехніки, а також часткового перенесення скверу навпроти храму Святого Юра, що передбачає вирубування дерев.

На реалізацію проекту реконструкції площі міськрада виділила з бюджету міста 30 млн грн, що розділило громаду на прихильників та критиків такого рішення місцевої влади, з огляду, зокрема, на економічну кризу та війну в країні.