УГКЦ приєднується до заклику Папи Франциска провести День молитви і посту за мир
  • Срд, 07/02/2018 - 13:51

Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликає духовенство Церкви та усіх мирян у п’ятницю, 23 лютого, долучитися до спільної молитви і посту за мир. Так Глава УГКЦ відповів на запрошення Святішого Отця Папи Франциска, яке він озвучив 4 лютого. Щодо цього Блаженніший Святослав розіслав відповідного листа до усіх єпархій і екзархатів УГКЦ.

У неділю, 4 лютого, Папа Франциск, після проказування молитви «Ангел Господній», звернувся до вірних із запрошенням долучитися до молитовної боротьби за мир.

«Перед обличчям трагічного затягування ситуацій конфлікту в різних частинах світу, запрошую всіх вірних провести 23 лютого 2018 року, в п’ятницю першого тижня Великого посту, спеціальний День молитви і посту за мир. Ми особливо жертвуватимемо його за населення Демократичної Республіки Конго та Південного Судану. Як і при інших схожих нагодах, запрошую також братів і сестер некатоликів та нехристиян приєднатися до цієї ініціативи відповідним для себе способом, але всі разом», – зазначив Глава Католицької Церкви.