УГКЦ проводить літні християнські табори для дітей українських іммігрантів в Іспанії
  • Чтв, 04/07/2013 - 11:15

Протягом цілого тижня, з 1 по 7 липня, в околицях Мадриду під проводом УГКЦ проходять два літні християнські табори для дітей українських іммігрантів в Іспанії. Заходи відбуваються з благословення Апостольського Візитатора владики Діонісія Ляховича, які з ініціативи Катехитичної Комісії під проводом с. Луізи Цюпи, СНДМ, проводить група працівників з Українського Католицького Університету.

У середу, 3 липня 2013 р, владика Діонісій відвідав табір, що проходить у дільниці Алкоркон, на околиці м. Мадриду. Цей табір проводиться під проводом пана Назара Дуди, с. Юліяни Дзюбатої із Згромадження Сестер Мироносиць та панни Іванки Діман. Всі ці троє катехитів працівники УКУ, а на допомогу їм до праці долучилася також місцева катехитка пані Тетяна Михашин. Безпосереднім місцевим співорганізатором табору виступила директор української школи в м. Алкорконі пані Оксана Горин, яка займалася попереднім збором дітей.

У таборі беруть участь 32-є дітей. У програму табору, головним завданням якого є відпочинок, катехизація та поглиблення знань про українські звичаї та культуру, включено навчання молитов, Біблії та чимало пізнавально-розважальних ігор, а найголовніше щоденну Божественну Літургію, яку у середу, 3-го липня, відслужив владика Діонісій. З єпископом співслужив капелан громади УГКЦ о. Іван Липка, опікун та співорганізатор таборів. Після Євангельських читань Апостольський Візитатор у формі діалогу звернувся до малечі, бажаючи їм веселого та корисного проведення табору, у якому варто поглибити християнську віру, молитву та її головний закон любові.

Джерело: www.chiesaucraina.it/