УГКЦ в Аргентині взяла участь у національному з’їзді католицької молоді
  • Птн, 01/06/2018 - 10:11

25-27 травня 2018 року в м. Розаріо (провінція Санта Фе, Аргентина) відбувся другий національний з’їзд молоді під назвою «З тобою, відновляємо історію», в якому взяло участь понад 18 тисяч молодих людей зі всієї Аргентини.

На цьому з’їзді були присутні також представники Єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині: понад 70 молодих людей, священики, сестри василіянки та сестри служебниці, які прибули з греко-католицьких парафій, в переважній більшості з провінцій Місіонес та Буенос-Айрес.

Протягом цих трьох днів молодь мала нагоду до духовних роздумів, праці в групах на різні теми, богослужіння та культурні програми. В перший день, 25 травня, молодь взяла участь у молитовній ході «За Життя», оскільки на даний час в Аргентині на державному рівні активно дискутується можливість офіційного дозволу на проведення абортів.

Другого дня, 26 травня, Святіший Отець Франциск був присутній на з’їзді молоді через відео-звернення, де наголосив на трьох важливих для молоді аспектах: присутність, єдність і місія.

Останнього третього дня, 27 травня, національний з’їзд молоді завершився Святою Месою, яку очолив Кардинал Маріо Полі, Архиєпископ Буенос-Айреса. Архиєпископ звернувся з проханням до католицької молоді Аргентини бути ключовими персонами в творенні історії держави.

Цей з’їзд був нагодою до взаємного збагачення та обміну досвідом, показуючи присутність і приклад нашої візантійської традиції у країні, де переважає латинський обряд. Один із молодих учасників відзначив: «Це був прекрасний досвід, де всі ми могли відчути Божу присутність в кожному моменті цієї зустрічі».

Варто додати, що у жовтні цього року також відбудеться молодіжний з’їзд греко-католицької молоді Аргентини у парафії Святого Духа м. Хардін Америка, провінція Місіонес. Протягом цього року, ікона Покрови Пресвятої Богородиці подорожує греко-католицькими парафіями Аргентини, молитовно підготовляючи і випрошуючи заступництва у Пресвятої Богородиці для успішного проведення з’їзду нашої молоді.

Молодіжна комісія
Єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині