УГКЦ в Італії молитовно вшанує першу річницю відходу до вічності о.Василя Поточняка
  • Втр, 22/03/2016 - 18:43

З нагоди першої річниці відходу до вічності, 15 квітня 2016 р. у північно-італійському м. Брешії відбудеться Архієрейська Божественна Літургія та Парастас за упокій душі о.Василя Поточняка, першого Пасторального координатора для українців в Італії та засновника і Головного редактора християнського часопису «До Світла». Богослужіння очолить Владика Діонісій, Апостольський Візитатор.

П’ятниця, 15 квітня 2016 р.

14.30 – Архієрейська Божественна Літургія та Парастас

Chiesa Sant’Angela Merici

Via Francesco Crispi, 25
25100 BRESCIA

Апостольський візитатор та Пасторальний координатор закликають духовенство та вірних у неділю, 17 квітня 2016 р., також звершити поминальну Панахиду у всіх громадах УГКЦ в Італії!

Нагадаємо, що о.Василь Поточняк відійшов у вічність 15 квітня 2015 року в місті Брешія на 42-му році життя і 18-му році священства. За час свого служіння в Італії як Пасторального координатора(2001-2005 рр.) отець Василь заснував понад 70 українських громад, активно опікувався духовним, культурним та громадським життям трудових мігрантів, виступав на їх захист, як перед італійською, так і перед українською владою. Був засновником християнського часопису "До Світла", відзначення Свята матері, форумів українців Італії та багатьох інших культурних та громадських ініціатив. За визначну просвітницьку та організаційну роботу нагороджений Президентом України Віктором Ющенком орденом "За заслуги" ІІІ ст. Отець Василь Поточняк був ревним священиком УГКЦ та великим патріотом.