УГКЦ в Італії висловлює вдячність Урядові Італійської Республіки за надану фінансову допомогу для постраждалих в Україні
  • Суб, 01/03/2014 - 15:41

У п’ятницю, 28 лютого 2014 р., офіційний веб-ресурс МЗС Італії повідомив, про те що Італія прийняла рішення виділити 100 тисяч євро на допомогу постраждалим під час зіткнень в Україні. «Такий благодійний жест з боку Італійського уряду українському народові, є неабиякою ознакою того, що Україна та Італія за останні десятиліття за участі сотні тисяч українських іммігрантів в Італії, які є кваліфікованими і добросовісними працівниками, не просто блище познайомилися, але більше того, вони стали дружніми народами. Висловлюю мою щиру і молитовну подяку нашим італійським братам за справжній жест любові», - відзначив у телефонній розмові Прес-службі УГКЦ в Італії Апостольський Візитатор Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), який перебуває цими днями в Бразилії.

У заяві МЗС Італії зазначається, що кошти будуть спрямовані на закупівлю ліків і надання допомоги пораненим за посередництвом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні.
Крім того повідомляється, що виділення Італією коштів є "відповіддю Європейської комісії та держав ЄС на насильство в країні (в Україні - Ред.), прийнятою напередодні в рамках засідання робочої групи з гуманітарної допомоги".
 
Слід відзначити, що нещодавно прохання про підтримку українського народу та лікування потерпілих було звернене з боку УГКЦ в Італії та представників громадських організацій на розгляд до Постійного комітету з прав людини Камери депутатів Італії.
 
Прес-служба УГКЦ в Італії